Hoofdstraat 2 6461 CP Kerkrade

€ 1.750 /mnd

Omschrijving

Op een toplocatie in het centrum Karakteristiek winkelpand

Aan de Hoofdstraat in Kerkrade, in het winkelgebied, staat dit mooie winkelpand met een frontbreedte van maar liefst ± 13 m, een ruime entree met dubbele deuren in het midden van de gevel en een prachtige karakteristieke uitstraling. Aan de binnenzijde kenmerkt deze royale winkelruimte zich vanwege de royale oppervlakte van 225 m², het keurige onderhoud, de strakke afwerking en veel natuurlijke lichtinval. Na jaren op deze plek een succesvolle boekhandel te hebben uitgebaat is de eigenaar op zoek naar een ondernemer die op deze perfecte locatie zijn ondernemershart laat kloppen en een nieuwe invulling geeft aan dit pand of zelfs de boekhandel wenst voort te zetten. De winkel is gelegen in het drukbezochte winkelcentrum van Kerkrade tegenover de ingang van de Orlando Passage. Tevens liggen in het centrum van Kerkrade vestigingen van bekende winkelketens als C&A , Hema, Etos, Kruidvat en Zeeman. Het NS-station is op loopafstand bereikbaar evenals de Rodahal (evenementenhal). De gezellige markt met de vele horecagelegenheden ligt om de hoek. Het centrum heeft voldoende parkeergelegenheid voor het winkelende publiek alsmede diverse parkeerplaatsen in de omgeving/woonwijk.

Bestemming
Enkelbestemming Centrum-1 deze zijn bestemd voor: o.a. detailhandel en horeca (muv categorie 4) Het voornoemde conform het vigerende bestemmingsplan/ ruimtelijkeplannen.nl. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Kerkrade.

Bruto vloeroppervlakte
Winkelruimte ca. 225 m²

Huuringang / aanvaarding
In overleg doch kan spoedig

Opleveringsniveau
Het gehuurde wordt in de huidige staat als casco verhuurd
Onderhoud, herstel en vernieuwing is geheel voor rekening huurder. Zekerheidstelling Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur.

Huurprijswijziging
Jaarlijkse wijziging, voor het eerst één jaar na de ingangsdatum conform het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks CPI alle huishoudens (2015 =100). Gepubliceerd door het CBS.

Huurtermijn
Uitgangspunt 5 jaar met aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

Betalingsvoorwaarde
Per maand, bij vooruitbetaling.

Voorbehoud Aan de inhoud van deze gegevens, welke slechts als informatie bedoeld is, kunnen geen rechten worden ontleend, zodat men zich bij een geschil / verschil nimmer kan beroepen op de inhoud van deze projectinformatie en eventueel hierbij gevoegde(n) bijlage(n). Elke eventuele verhuur dient uitdrukkelijk en schriftelijk te worden goedgekeurd door eigenaar.

Kerkrade is met circa 50.000 inwoners gelegen in ‘Parkstad Limburg’, deze dynamische regio telt ruim 255.000 inwoners. Daarnaast liggen Duitsland en België direct naast de deur waardoor Kerkrade deel uitmaakt van een verzorgingsgebied van 1.000.000 inwoners. Zowel de lokale markt, Duitse consumenten en toeristen weten de weg naar Kerkrade Centrum te vinden. Eveneens bevinden zich in en rond Kerkrade meerdere toeristische attracties zoals Gaiazoo, Continium Discovery Center, Roda Boulevard, Mondo Verde, Snowworld, het WMC en Pinkpop. Deze zorgen op jaarbasis voor een miljoenenpubliek. Het Centrumplan van Kerkrade staat bekend om een uitstekende mix van gerenommeerde lokale middenstand en landelijk opererende ketens en heeft recentelijk een upgrade ondergaan, middels realisatie van het nieuwe centrumplan. De combinatie winkelen en horeca is uitstekend te noemen. Zo centreert de horeca zich hoofdzakelijk rondom de Markt. Door de grensligging nabij Duitsland komt het publiek vanuit de gehele (Eu)regio naar Kerkrade, hetgeen de courantheid ten goede komt.

De verbindingen zijn uitstekend, zowel naar de diverse Kerkraadse wijken, als ook de snelweg A79 (Maastricht / Sittard / Eindhoven(A2)). Daarnaast is de verbinding naar Aken (Duitsland), zowel met het openbaar vervoer als via de autosnelweg uitstekend. Verder is de buitenring een belangrijke verkeersader die de Parkstad gemeenten onderling goed verbindt. Verder kent Kerkrade een soepel parkeerbeleid waardoor een brede doelgroep (lokale markt, Duitse consumenten en toeristen) Kerkrade weten te vinden.

Kortom winkelen en gezellige horeca gaan hand in hand samen in dit bijzondere stukje Limburg.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.750 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 2.500 per maand
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1840

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Verkoopvloeroppervlakte
200 m²
Breedte gevel
13 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdstraat 2

€ 1.750 /mnd