3e Binnenvestgracht 23 S 2312 NR Leiden

€ 1.955 /mnd

Omschrijving

Bedrijfsverzamelgebouw Nieuwe Energie is gevestigd in de prachtig gerenoveerde spinnerij van een voormalige textielfabriek. Dit geeft het pand een industriële uitstraling in combinatie met modern comfort. Speerpunten binnen Nieuwe Energie zijn communicatie, innovatie, design en duurzaamheid en dit is vertaald in zestien units waarin ondernemers zijn gevestigd uit onder andere de communicatie- en creatieve sector. Webdesigners, grafisch ontwerpers, uitgevers, architecten en communicatiespecialisten bij elkaar onder één dak. Kleine en middelgrote ondernemingen werken hier in zelfstandige units, maar kunnen ook elkaars samenwerking zoeken. Het pand beschikt over energielabel B.

Het betreft hier een kantoorruimte gelegen in een inspirerende kantooromgeving, nabij de historische Leidse binnenstad in monumentaal bedrijfsverzamelgebouw ‘Nieuwe Energie’. Het gebouw is recent geheel gerenoveerd en biedt onderdak aan onder andere 16 bedrijfsunits en woningcorporatie Portaal. Binnen het gebouw zijn diverse faciliteiten aanwezig waaronder een gezamenlijke receptie, vergaderzalen en een restaurant.

Locatie
Bedrijfsverzamelgebouw ‘Nieuwe Energie’ is prachtig gelegen aan de Maresingel in Leiden, op steenworp afstand van het Centraal Station en de binnenstad van Leiden.

Het object kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en per auto. Het NS Station Leiden Centraal is gelegen op slechts 10 wandelminuten en biedt aansluiting op het intercitynet. Via dit station is Schiphol binnen 15 minuten bereikbaar. Direct naast het station bevindt zich een belangrijk knooppunt voor stads- en streekvervoer met regelmatige busverbindingen.

Oppervlak
145,17 m² BVO kantoorruimte beschikbaar.

Extra voor huurders
Huurders hebben het gebruiksrecht van gemeenschappelijke faciliteiten:
- een uitstekend restaurant (met wifi);
- een bemande centrale receptie.

Tegen betaling kunnen ook de zeer representatieve zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen, congressen en presentaties worden gehuurd.

Wijze van oplevering
In huidige staat.

Bestemming/gebruik
Kantoorruimte.

Huurvoorwaarden

Vraaghuurprijs
€ 1.955,- per maand, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Servicekosten
€ 45,- per m2 per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting, gerekend over het verhuurbaar vloeroppervlak.

Huurdersvereniging
Ca. € 4,25 per m² per jaar, gerekend over het verhuurbaar vloer oppervlak.

Doelstelling huurdersvereniging: het stimuleren van onderlinge contacten tussen huurder en medewerkers. Daarnaast organiseert de huurdersvereniging een aantal activiteiten:
- regelmatig een nieuwsbrief;
- regelmatig een borrel;
- regelmatig een ondernemerslunch.

Huurtermijn
5 jaar + 5 verlengingsjaren.

Huurprijsbetaling
Per maand vooruit.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, conform het prijsindexcijfer Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg/Heerlen.

Zekerheidstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur.

Huurcontract
Model ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Aanvaarding
In overleg.

Energielabel
Energielabel B.

Parkeervoorzieningen
Diverse parkeergarages in de omgeving.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.955 per maand
Servicekosten
€ 45 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1949

Oppervlakten

Oppervlakte
137 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

3e Binnenvestgracht 23 S

€ 1.955 /mnd